woensdag, 10. september 2014 - 9:47

Rotterdammers betalen duurste WA-autoverzekering

Rotterdammers betalen duurste WA-autoverzekering
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Rotterdammers moeten diep in de buidel tasten om hun autoverzekering te betalen. Met een gemiddelde premie van 540 euro per jaar is Rotterdam de duurste gemeente voor een WA-autoverzekering.

​Dit blijkt uit onderzoek van Independer, dat de premies voor WA-autoverzekeringen binnen heel Nederland onder de loep nam.

Rotterdam het duurst in alle gewichtsklassen
Independer analyseerde ruim 96 duizend vergelijkingen voor autoverzekeringen in de periode mei tot en met juli 2014. Opvallend is dat Rotterdammers niet alleen gemiddeld de hoogste premie betalen. Ook in de verschillende gewichtsklassen blijken Rotterdamse auto’s steeds het duurst om te verzekeren. Na Rotterdam volgen Den Haag en Amsterdam met gemiddelde jaarpremies van 528 en 526 euro.

Analyse
In de analyse werd uitgegaan van verzekerden in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, zonder schadevrije jaren met auto’s waarbij het gewicht van de auto tussen de 900 en 1200 kilo ligt. Dekkingsverschillen bij WA-autoverzekeringen zijn nauwelijks aan de orde. Daarom zijn de premies goed te vergelijken.

Goedkoopste gemeente
De goedkoopste gemeente om je auto te verzekeren is Zuidhorn. De gemiddelde jaarpremie in deze Groningse gemeente ligt op 311 euro. In Franekeradeel en Sudwest Fryslan liggen de gemiddelde jaarlijkse premies op respectievelijk 342 en 362 euro. Bewoners van de gemeente Groningen met zwaardere auto’s (tussen 1101 en 1200 kilo) betalen met een jaarpremie van 433 euro ruim 150 euro minder dan bezitters van even zware auto’s in Rotterdam. Hun premie ligt gemiddeld op 586 euro per jaar.

Premies voor WA-autoverzekeringen worden gebaseerd op schaderisico. Verzekeraars kijken hierbij naar factoren als gewicht van de auto, leeftijd van de bestuurder, de bevolkingsdichtheid van zijn postcodegebied en naar de opgebouwde schadevrije jaren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):