woensdag, 28. mei 2014 - 19:57 Update: 03-07-2014 0:35

Roy Donders dingt mee naar Televizier-Ring

foto van roy donderds | Stem
Foto: Stem
Hilversum

Roy Donders scoort niet alleen met zijn oranje juichpakken, maar heeft ook de Televizier-verkiezing voor beste realityserie gewonnen.

Bezoekers van Televizier.nl hebben massaal gestemd op zijn programma (Meer dan) Stylist van het Zuiden, waarmee het nu al een plek krijgt op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2014.

Roy Donders kreeg 21% van de stemmen en versloeg daarmee Samantha & Michael (geëindigd op de tweede plaats, 14%) en de inwoners van Utopia (nummer 3, 13% van de stemmen). Zij hoeven echter niet te treuren, want ook hun realityseries maken kans op een Gouden Televizier-Ring.

Geer & Goor eindigden in deze Televizier-verkiezing op de 4de plek en weten pas eind augustus of hun realityserie Effe geen cent te makken alsnog op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing staat.

„Het typisch Nederlands gezegde ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is niet van toepassing op populaire realityseries”, verklaart Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. „Dat is tegelijkertijd de kracht van het genre. Als je dan toch het dagelijks leven van bepaalde Nederlanders volgt, dan moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Daarbij heeft Roy Donders een gouden hart, wat zijn fenomenale succes verklaart.”