zaterdag, 14. juni 2014 - 18:54 Update: 03-07-2014 0:34

Rugzak met spullen vermiste Lisanne en Kris gevonden in rivier

Foto van vermiste Lisanne en Kris | Archief FBF.nl

Er lijkt een doorbraak te zijn in de zaak van de sinds 1 april in Panama vermiste Lisanne en Kris nu mogelijk een rugzak van Lisanne is gevonden met daarin de mobiele telefoons van het tweetal, een verzekeringspasje en een digitale camera. Dit heeft de woordvoerder van de beide families van Lisanne en Kris zaterdagavond laten weten.

Het onderzoeksteam in Panama is vrijdag en vannacht (lokale tijd) bezig geweest met het natrekken van informatie uit een ‚tip’ dat de mobiele telefoons van Kris en Lisanne samen met een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden zouden zijn in of nabij een rivier op zo’n 8 uur lopen vanaf Boquete.

Indiaan vond rugzak
Een indiaan die samen met zijn vrouw rijst aan het planten was langs de rivier en verkoeling zocht in het water zou de rugzak hebben ontdekt. Zij waren op de hoogte van de vermissing van Kris en Lisanne en zochten na de vondst direct contact met hun buurman in Boquete die vervolgens de lokale autoriteiten waarschuwde.

Een helicopter steeg direct op en vanaf dat moment gistermiddag werd het stil. Door het aanhoudende slechte weer in de omgeving bleek er geen telefonisch contact mogelijk met het onderzoeksteam. Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur Nederlandse tijd wist het onderzoeksteam vanuit de bergen eindelijk contact te leggen met justitie in David.

Persconferentie
In Panama heeft inmiddels een persconferentie plaatsgevonden met details over de vondst. 

Reactie families
De families Froon en Kremers laten vanuit Nederland weten dat de spanning door deze nieuwe wending groot is aangezien dit het eerste concrete ‚aanknopingspunt’ is sinds de mysterieuze verdwijning van Lisanne en Kris begin april. Vanuit hier kan het onderzoek verder.

Categorie:
Tag(s):