woensdag, 16. april 2014 - 7:48 Update: 03-07-2014 0:38

Ruim 100 bewoners na brand in flat niet terug naar huis

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Rotterdam

Ongeveer 100 bewoners van een flat in IJsselmonde zijn dinsdagavond ondergebracht in een hotel nadat er dinsdagmiddag een korte, maar felle brand woedde in hun wooncomplex.

Even na 14.00 uur brak er brand uit op de tweede etage van het 55+ complex aan het Homerusplein. De brand was snel uit, maar gaf zoveel rook dat alle 200 woningen moesten worden ontruimd. 13 bewoners zijn overgebracht naar ziekenhuizen vanwege rookinhalatie.

De brandweer was geruime tijd bezig om alle woningen te ontruimen en de binnengangen te ventileren. De aanwezige bewoners werden in eerste instantie opgevangen in de recreatiezaal van het complex. Later werden zij overgebracht naar een wijkcentrum aan de Menanderstraat. Daar zijn zo’n 180 van de in totaal 230 bewoners opgevangen. De overige bewoners waren naar familie of vrienden gegaan.

Aan het begin van de avond werd duidelijk dat de liften en verwarming, die bij de brand kapot waren gegaan, niet op tijd gerepareerd konden worden. Met als gevolg dat de bewoners deze avond niet terug konden naar hun woning. Zij hebben onderdak in een hotel aangeboden gekregen. Een kleine 100 bewoners heeft hiervan gebruik gemaakt. Zeven bewoners zijn opgevangen in een verzorgingstehuis omdat zij medische zorg nodig hebben. De overige bewoners zijn alsnog naar familie of vrienden gegaan.

 

Provincie:
Tag(s):