maandag, 27. januari 2014 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:43

Ruim 30 Vici-onderzoekers krijgen elk 1,5 miljoen euro voor onderzoek

Foto van bul student | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

31 wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen.

Zij ontvangen een Vici uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De wetenschappers doen onder andere onderzoek naar de oorsprong van biodiversiteit, zelfvoorzienende gewassen, de gevolgen van tot op steeds hogere leeftijd doorwerken, nieuw huisrecht om privacy in de 21ste eeuw te beschermen en water op de maan.

Vici is één van de persoonsgebonden financieringsvormen van NWO om wetenschappelijk talent te stimuleren en wordt jaarlijks toegekend. Het is een impuls voor de Vici-onderzoekers, en creëert ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken. De Vici-onderzoekers zijn vrij om hun onderzoeksonderwerp te kiezen.

De Vici-onderzoekers vertegenwoordigen veel verschillende wetenschappelijke disciplines. Een groot deel van de onderzoeken sluit direct aan bij actuele maatschappelijke vraagstukken zoals overstromingsrisico’s en de beveiliging van computersystemen.