vrijdag, 18. april 2014 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:38

Ruim 3,2 miljoen mensen keken The Passion

Foto van The Passion | EO
Foto: EO

Ruim 3,2 miljoen mensen keken donderdagavond naar de live-uitzending van The Passion. Het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus vond dit jaar plaats in Groningen. Ondanks de regen waren 20.000 mensen naar het centrum van de stad gekomen.

Nadat Verteller Beau van Erven Dorens van start ging, vertolkte Jan Dulles in de rol van Jezus het lied ‘Alles is liefde' van BLØF. In de verrassende slotscène werd de suggestie gewekt dat Jan Dulles op de Martinitoren zou staan. Maar de opstanding van Jezus werd gesymboliseerd doordat hij, tussen de mensen, het lied 'Kijk omhoog' van Nick & Simon zong.

De processie met het lichtgevende kruis trok dit jaar vanaf voetbalstadion de Euroborg richting de Vismarkt. Zo'n 1.300 mensen liepen in de processie mee en gaven een getuigenis over wat het verhaal van Jezus voor hen persoonlijk betekent. Zo vertelde Julia van Zijl dat het soms best eenzaam is als jongere gelovige. Verslaggeefster Lieke van Lexmond drukte haar op het hart dat er van die eenzaamheid vanavond geen sprake hoeft te zijn.

Hoofdrollen werden vertolkt door Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas), Jack van Gelder (Pilatus), Beau van Erven Dorens (Verteller) en Lieke van Lexmond (Verslaggever). Ook werkten andere BN’ers, zoals Marc de Hond, Sylvana Simons en Glenn Helder (Barabbas) mee.

Provincie: