woensdag, 16. april 2014 - 23:07 Update: 03-07-2014 0:38

Ruim 60% wil strak en fit de zomer in

foto van sporten | fbf archief
Foto: fbf archief
Utrecht

Uit onderzoek uitgevoerd door Herbalife, een wereldwijd opererend voedingsbedrijf, blijkt dat 61 procent van de ondervraagde Nederlanders strak en fit de zomer door wil.

Ongeveer de helft van deze groep zorgt ervoor dat zij het hele jaar fit zijn, terwijl de andere helft persoonlijke doelen heeft om zomerfit te zijn. Van de mensen die aan de slag gaan om in het zonneseizoen lekker in hun vel te zitten, verwezenlijkt slechts één kwart ieder jaar hun doelen. Deze worden opzij geschoven omdat ze een coach of buddy missen, 'gewoon geen zin' hebben, er simpelweg niet aan beginnen of snel resultaat missen. 

Klaar voor de zomer? Af!
Van de respondenten met specifieke doelen om de zomer net wat strakker, slanker of gespierder te starten, gaat de grote meerderheid (60 procent) aan de slag zodra het lentezonnetje voor het eerst schijnt. Ongeveer 17 procent begint twee maanden van tevoren en de laatste 23 procent start één maand voor de zomer om lekker in hun vel te zitten. Vooral vrouwen gaan speciaal voor de zomer aan de slag om zich fit te voelen: 51 procent van de mannen zorgt er namelijk voor dat ze het hele jaar fit zijn, terwijl 41 procent van de vrouwen hetzelfde doet.

Maar wat verstaan mensen eigenlijk onder een goed, fit en strak gevoel voor de zomer? Niet slanker, iets strakker of net wat gespierder zijn, maar vooral tevreden zijn met zichzelf (59 procent) en genoeg energie hebben (55 procent). Een goede conditie wordt ook door 46 procent van de respondenten aangewezen als hét zomergevoel. Toch haalt slechts 25 procent van de mensen met zomerfit-idealen ieder jaar hun doelen, terwijl de helft ze soms wel, maar soms ook niet verwezenlijkt.

Categorie: