woensdag, 8. oktober 2014 - 11:03 Update: 08-10-2014 11:07

Ruim 90.000 euro per Oranje-speler bij EK-plaatsing

Ruim 90.000 euro per Oranje-speler bij EK-plaatsing
Foto: Greenpeace

(ElfVoetbal-BlikOpNieuws) Ruim 90.000 euro per speler. Dat bedrag zal elke speler van het Nederlands elftal ontvangen als de kwalificatie voor het EK van 2016 straks een feit is.

De spelersraad van Oranje heeft een premievoorstel van de KNVB in beraad genomen en zal waarschijnlijk vandaag (woensdag) of morgen (donderdag) akkoord geven, meldt De Telegraaf.

De nieuwe raad, bestaande uit de aanvoerders Robin van Persie en Arjen Robben en verder Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Daley Blind, kreeg van directeur Bert van Oostveen een vergelijkbaar voorstel als voor andere grote internationale toernooien. De internationals gaan pas iets verdienen als zij zich plaatsen voor een eindtoernooi. De (plaatsings)premie bedraagt ruim 90.000 euro per speler.

Ook de eindafrekening over het WK van 2014 is gemaakt. Bondscoach Louis van Gaal en de internationals hadden de afspraak dat 50 procent van de individuele sponsorcontracten in aanloop naar het WK en met het oog op het WK in een gezamenlijke pot zou worden gestopt.

Nu aanvoerder Van Persie in tweede termijn na gesprekken met de KNVB aan zijn afgesproken verplichtingen heeft voldaan, kunnen de spelers hun WK-premie van ongeveer 150.000 euro op korte termijn tegemoet zien.

Categorie:
Tag(s):