woensdag, 13. augustus 2014 - 12:15 Update: 13-08-2014 16:52

'Russisch konvooi met hulpgoederen mag Oekraïne niet in'

Oekraïne laat Russisch konvooi met hulpgoederen niet toe
Foto: Archief FBF

De Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov heeft op zijn Facebookpagina laten weten dat het Russische konvooi met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne het land niet in mag.

Dit melden verschillende media woensdag. Avakov waarschuwt: 'Geen enkel humanitair konvooi van (de Russische president) Poetin wordt toegelaten tot de regio Charkov. Dit is officieel.' Avakov noemt de actie van Rusland een 'provocatie van een cynische agressor'.

Het Russische konvooi, bestaande uit 280 vrachtwagens, is inmiddels bij de Russische stad Voronez aangekomen, ongeveer 5 uur rijden van de grens met Oekraíne, zo meldt het Russische persbureau Itar-Tass. In de loop van de dag zal het konvooi de grens bereiken. De trucks zijn onder meer geladen met eten en drinken. De goederen zijn bestemd voor de burgers in het oorlogsgebied in het oosten van het land. Rusland was al akkoord gegaan met de voorwaarde van Oekraïne, namelijk dat de hulpgoederen onder controle zouden komen van het Rode Kruis. Nu meldt Avakov dat ze helemaal het land niet in mogen.

Categorie:
Tag(s):