zaterdag, 8. februari 2014 - 13:37 Update: 03-07-2014 0:42

Rutte rekent op goede afloop voor Plasterk

Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken

Premier Mark Rutte rekent op een goede afloop voor minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken van het debat dat aanstaande dinsdag in de Tweede Kamer zal worden gevoerd.

Dit zei Rutte zaterdag in Sotsji in de de studio van 538 waar hij te gast was bij het radioprogramma ‘Evers Staat Op in Sotsji’.

Op de vraag van Edwin Evers: wat is er eerder weg, de Russische homo-wetgeving of Ronald Plasterk?, antwoordde Rutte dat Ronald Plasterk aanstaande dinsdag goed door het debat gaat komen.

'Veel vertrouwen'
'Hij heeft zich goed voorbereid en gaat nu vragen beantwoorden. Ik heb veel vertrouwen in dat debat maar het zal stevig zijn want de Kamer hoort dat ook altijd stevig aan de tand te voelen maar ik denk dat hij de goede antwoorden gaat geven', aldus Rutte.

Afluisteren 1,8 miljoen telefoongesprekken
Minister Plasterk zou begin november 2013 al zijn gewaarschuwd door de AIVD dat hij niet volledige of zelfs onjuiste informatie gaf aan de Tweede Kamer aangaande het afluisteren van 1,8 miljoen telefoongesprekken.

Afgelopen woensdag meldden de beide ministers dat Nederlandse inlichtingendiensten zelf 1,8 miljoen data van telefoongesprekken, sms-berichten en surfgedrag had verzameld. Eerder zou volgens Plasterk de NSA deze verzameld hebben, maar uit de brief aan de Kamer blijkt nu dat Nederland dat zelf heeft gedaan.

 

Provincie: