vrijdag, 29. augustus 2014 - 17:53

Rutte:Besluitvorming Prinsjesdag afgerond

Rutte:Besluitvorming Prinsjesdag afgerond
Foto: Min. Alg. Zaken
Adana/Den Haag

Het kabinet heeft de besluitvorming voor Prinsjesdag afgerond en de stukken voor advies naar de Raad van State gestuurd.

‘Mede dankzij de goede samenwerking met D66, SGP en ChristenUnie kunnen we op Prinsjesdag een goede begroting presenteren.’ Dit liet minister-president Rutte na afloop van de ministerraad weten.

Herstel van economie en werkgelegenheid
Volgens de minister-president bieden de plannen ruimte aan verder herstel van economie en werkgelegenheid. ‘Maar het is tegelijkertijd ook een behoedzame begroting. Een begroting die rekening houdt met de beperkte ruimte die er is en de onzekerheden die er internationaal zijn.’

Aanpak radicalisering en jihadisme
Rutte ging ook in op de bestrijding van radicalisering en jihadisme in Nederland. ‘Deze week werd dat ook verder zichtbaar. Dankzij gezamenlijke inspanningen van politie en justitie is de arrestatie van drie jihadronselaars mogelijk gemaakt.’ Ook komt het kabinet vandaag met een actieprogramma ‘Integrale aanpak jihadisme’.

Ontwikkelingen Oekraïne
De minister-president sprak zijn zorg uit over de situatie in Oekraïne nu er steeds meer aanwijzingen zijn van militaire aanwezigheid van Rusland op Oekraïens grondgebied. ‘Nederland blijft erbij dat een politieke oplossing de enige uitweg biedt uit dit conflict.’

Provincie:
Tag(s):