maandag, 23. juni 2014 - 13:16 Update: 03-07-2014 0:34

Salaris bestuur FIFA in geheim verdubbeld

Foto van eurobiljetten geld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal) Het nieuws zal met de nodige argwaan worden ontvangen. De 25 leden van het hoofdbestuur van de FIFA hebben in het geheim een verdubbeling van hun salaris gekregen.

Dat meldt The Sunday Times maandag. Jaarlijks kunnen zij nu rekenen op een vergoedingssom van 200.000 dollar (ongeveer 150.000 euro) in plaats van 100.000 dollar voor hun parttime werkzaamheden. Met het nieuwe beloningssysteem kan de Wereldvoetbalbond de eigen ethische regels opvangen.

In het nieuwe beleid zijn hoge bonussen voor de bestuursleden van de FIFA immers niet langer toegestaan. Volgens de Britse krant stelt de FIFA het geld aan de bestuursleden via een eigen Zwitserse bank beschikbaar. Met een contante opname zouden de betrokken personen een wettelijke belasting eventueel kunnen ontduiken.

Naast de verdubbelde vergoeding kunnen de FIFA-bestuursleden ook nog altijd rekenen op een zeer ruime onkostenvergoeding. Een bedrag dat kan oplopen tot boven 100.000 dollar. Daarnaast mogen de FIFA-bestuursleden ook nog gratis gebruik maken van vliegtuigen en hotels.

Categorie:
Tag(s):