maandag, 24. november 2014 - 14:23 Update: 24-11-2014 21:08

Samenwerking rijk en Regiobank voor behoud betaalautomaat krimpregio's

Samenwerking rijk en Regiobank behoud betaalautomaat krimpregio's
Foto: Archief EHF
Garyp

De RegioBank krijgt hulp van het Rijk bij projecten die de leefbaarheid verbeteren in regio’s die te maken hebben met krimp.

Zo gaat de bank met kennis, diensten en voorzieningen bijdragen aan de financiële zelfredzaamheid van buurtbewoners, verenigingen en wijkondernemingen. Het Rijk spant zich in om publieke en private partijen met elkaar in contact te brengen ten behoeve van deze initiatieven.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Hans van den Bor, directievoorzitter van de RegioBank, hebben daartoe in het Friese Garyp een intentieverklaring ondertekend.

Impuls

Met de ondertekening van de intentieverklaring krijgt de publiek-private samenwerking in krimpgebieden een verdere impuls. De samenwerking is erop gericht voorzieningen zoveel mogelijk op peil te houden. Bijvoorbeeld door het samenvoegen van allerlei loketfuncties in een winkel. Eerder ging het Rijk al een samenwerking aan met de Spar waarna de RegioBank met de buurtsuper de handen ineen sloeg.

'Bank in de buurtwinkel'

De RegioBank en de Spar zijn prominent aanwezig in de regio’s buiten de grote steden. De bank kondigde eerder dit jaar aan in de Spar-winkels serviceloketten te willen inrichten. Door deze ‘bank in de buurtwinkel’ keert bancaire dienstverlening terug in plaatsen die het al langer zonder eigen bankkantoor moeten stellen. De bank streeft er ook naar het aantal bankkantoren en geldautomaten in de krimp- en anticipeergebieden op peil te houden en waar mogelijk uit te breiden. 

Provincie: