vrijdag, 18. april 2014 - 14:58 Update: 03-07-2014 0:38

San Marco nieuwe trainer AZ

Alkmaar

(Elfvoetbal) AZ Alkmaar neemt deze zomer afscheid van trainer Dick Advocaat en volgens de Telegraaf is de opvolger inmiddels bekend. Volgens de ochtendkrant zal Marco van Basten volgende week worden gepresenteerd als de nieuwe trainer.

Met Louis van Gaal en Advocaat de laatste jaren als trainers, is Van Basten alweer de derde oud-bondscoach die voor de groep zal staan in Alkmaar. Tussen 2004 en 2008 was de voormalig spits de keuzeheer van Oranje, waarna hij clubtrainer werd bij eerst Ajax en vanaf 2012 dus Heerenveen.

Volgens het ochtendmedium was Van Basten voor de Alkmaarders dé gedroomde kandidaat en wilde men niemand anders. De gewezen topspits voldoet met het 'beter kunnen maken van jonge spelers' aan een belangrijke eis van het bestuur. Daarnaast heeft hij redelijk veel ervaring en is het opnieuw een 'grote naam'.

UPDATE 10.10 UUR
AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Marco van Basten. De huidige hoofdtrainer van sc Heerenveen tekent een contract tot 2016 in Alkmaar. De club meldt dat in de komende dagen de laatste formaliteiten worden afgerond. Daarna zal Van Basten officieel gepresenteerd worden.

Categorie:
Tag(s):