woensdag, 27. augustus 2014 - 15:45 Update: 27-08-2014 20:06

Satudarah-lid opgepakt voor afpersing

Politie pakt Satudarah-lid op na afpersing
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

De politie heeft in een onderzoek naar de afpersing van twee inwoners van Gelderland maandag en dinsdag twee verdachten aangehouden. Dit meldt de politie dinsdag.

'Het gaat om twee Maastrichtenaren van 42 en 51 jaar. De 42-jarige is lid van motorclub Satudarah, een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang', aldus de politie.

De aangevers meldden zich recent bij de politie voor het doen van aangifte van afpersing van geldbedragen gedurende een periode van ruim een jaar. De aanleiding tot de afpersing zou een zakelijk geschil zijn. De afpersing zou door meerdere mannen zijn gepleegd en gepaard zijn gegaan met geweld en bedreigingen.

Samenwerking
Bij onderzoek in samenwerking met diverse politiediensten in het land kwamen de beide Maastrichtenaren als verdachten in beeld. De 51-jarige werd maandag aanhouden in Eindhoven, de 42-jarige werd dinsdag in zijn woonplaats opgepakt. Beide mannen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De politie sluit overigens meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Outlawbikers
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘Outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag.

Provincie:
Tag(s):