woensdag, 22. oktober 2014 - 17:47 Update: 22-10-2014 17:52

Scheurkalender over bevrijding voor groep 7 en 8 leerlingen

Scheurkalender over bevrijding voor groep 7 en 8 leerlingen
Foto: Vfonds
Den Haag

Maandag 27 oktober neemt premier Rutte het eerste exemplaar van de vfonds-kalender over 70 jaar bevrijding in ontvangst. Dit meldt het ministerie van Algemene Zaken woensdagmiddag.

In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. Het vfonds - het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg - vraagt hier komend jaar met een scheurkalender extra aandacht voor onder jongeren.

De kalender wordt gratis verspreid aan onder andere de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland om scholieren na te laten denken over thema’s als oorlog en vrede. De kalender besteedt elke dag aandacht aan een gebeurtenis die 70 jaar geleden op die dag plaatsvond of aan andere historische of meer actuele weetjes zoals de Fakkelcampagne, de bevrijdingsfestivals en het project Adopteer een Monument van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De minister-president krijgt de kalender uit handen van scholieren van de basisschool Olof Palme uit Drunen en de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool uit Varik.