vrijdag, 14. februari 2014 - 8:49 Update: 03-07-2014 0:42

Schiphol investeert in groei

Foto van Schiphol | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Schiphol

De Nationale luchthaven heeft afgelopen jaar winst geboekt die 14,5% hoger ligt dan in 2012. De nettowinst kwam uit op 227 miljoen euro, zo blijkt vrijdag uit cijfers die Schiphol bekend heeft gemaakt.

Dit was met name het gevolg van het resultaat uit vastgoedwaarderingemede en een lagere belastingdruk. Het aantal passagiers wat de luchthaven te verwerken kreeg steeg met 3 procent. In 2013 hebben 52,6 miljoen reizigers de luchthaven aan gedaan. 

Schiphol topman Jos Nijhuis
"Schiphol Group kijkt terug op een goed jaar. Samen met onze business partners hebben we in 2013 letterlijk en figuurlijk het fundament geslagen voor verdere groei en versterking van de Mainport Schiphol. Er ligt een breed gedragen visie over de noodzakelijke investeringen in de kwaliteit van onze voorzieningen en capaciteit van de infrastructuur".

"We zijn gestart met een grootschalige verbouwing en vernieuwing, waar we de komende jaren circa 1,5 miljoen euro per dag in investeren. Dit leidt tot meer comfort en gemak voor de reiziger, efficiëntere processen voor de luchtvaartmaatschappijen en versterking van de concurrentiepositie. 
De Mainport Schiphol blijft een unieke en vitale factor voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Basis daarvoor is de constructieve samenwerking tussen alle partijen die Schiphol mogelijk maken", aldus Nijhuis.