donderdag, 27. maart 2014 - 17:14 Update: 03-07-2014 0:39

Schiphol tot beste luchthaven in West Europa gekozen

Foto van reizigers op luchthaven Schiphol | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Schiphol

Op de wereldranglijst is luchthaven Schiphol twee plekken gezakt naar de vijfde plaats. Tijdens de World Airport Awards 2014 in Barcelona is Schiphol uitgeroepen tot beste luchthaven van West Europa.

'Het is een mooie erkenning van de prestaties van Amsterdam Airport Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen. Tevreden achterover leunen is er echter niet bij. De ontwikkelingen gaan razendsnel, de concurrentie wint bijna dagelijks aan kracht. In het belang van de reiziger investeren we daarom fors in de kwaliteit en de capaciteit van onze infrastructuur. Gemiddeld gaat het om 1,5 miljoen euro per dag. In 2014, 2015 én 2016. Zo blijft Schiphol Group anticiperen en investeren in een krachtige, gastvrije mainport', aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO.

Reizigers roemen wederom reiscomfort
Voor Europese en intercontinentale reizigers blijft Schiphol een aantrekkelijke keuze. Dat is onder meer te danken aan de goede selfservice faciliteiten en het kwalitatief hoogwaardige aanbod van (nieuwe) voorzieningen. En dit met een snelle groei van het aantal reizigers in de afgelopen jaren.

Skytrax
The World Airport Awards worden gezien als de wereldwijde benchmark, die de kwaliteit van luchthavens volgens reizigers in kaart brengt. Voor de Awards over 2014 ondervroeg Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit 110 landen over de kwaliteit van 410 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

Adviesbureau Skytrax is gevestigd in London, Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.