woensdag, 15. oktober 2014 - 10:13

Schooltas leidt tot drie aanhoudingen

Schooltas leidt tot drie aanhoudingen
Foto: Archief MV
Amsterdam

Op vrijdag 10 oktober heeft de politie drie jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 09.20 uur werd een vrouw in een woning aan de Maldenhof wakker door kabaal in haar huis. Ze ging poolshoogte nemen en kwam in haar woonkamer een onbekende jongen tegen. Ze begon te schreeuwen en de inbreker zette het op een lopen. In de tuin zag zij nog twee jongens wegrennen.

Schooltas leidt tot drie aanhoudingen
Eén van de inbrekers was in zijn vlucht zijn schooltas vergeten mee te nemen. Agenten stelden een onderzoek in en hielden de spijbelaar even later aan. De andere twee werden ook dezelfde dag nog aangehouden. Het 16-jarige drietal uit Amsterdam-Zuidoost zal zich later moeten melden bij de rechter.

112 daar vang je boeven mee!
Uit het onderzoek bleek dat buurtbewoners drie jongens hebben gezien, die opvallend veel interesse in de woningen toonden. Geen van de buurtbewoners heeft hierover de politie gebeld, terwijl zij wel aangeven het gedrag van de jongens vreemd te vinden. De politie roept op om niet alleen bij levensbedreigende situaties, maar ook bij verdachte situaties direct 112 te bellen. Dit vergroot de kans dat agenten criminelen op heterdaad kunnen aanhouden, of mogelijk strafbare feiten kunnen voorkomen.

Provincie:
Blik op 112: