dinsdag, 28. januari 2014 - 8:18 Update: 03-07-2014 0:43

Schoonmaakster ‘Daisy’ iets te gretig met opruimen

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
Den Haag

Agenten hielden zaterdag 18 januari op heterdaad een 42-jarige particuliere schoonmaakster aan in een woning aan de Laan van Poot. Zij wordt verdacht van meerdere diefstallen.

De familie van het 87-jarige bejaarde slachtoffer verdacht de schoonmaakster van diefstal en plaatste camera's in de woning. Gedurende de afgelopen maanden heeft de verdachte daar waarschijnlijk meerdere goederen weggenomen, wat de camera's registreerden. De familie informeerde de politie vlak na een diefstal. Dat resulteerde in een aanhouding door agenten op heterdaad.

De schoonmaakster had een groot geldbedrag en een aantal goederen bij zich afkomstig uit de woning. Tijdens een zoeking in de woning van de verdachte schoonmaakster werd een grote hoeveelheid aan goederen aangetroffen afkomstig van bewoners uit de Vogelwijk, waaronder schilderijen.

Inmiddels wordt de schoonmaakster verdacht van meerdere diefstallen uit woningen in de Vogelwijk, waar zij schoonmaakte. Door een aantal slachtoffers is zij ook in het bezit gesteld van huissleutels. Het gaat daarbij vooral om oudere mensen. Veel slachtoffers hebben nog geen aangifte gedaan omdat zij dachten dat vermiste goederen 'gewoon zoek waren.' Mogelijk zijn ze dan mogelijk door de schoonmaakster weggenomen. De schoonmaakster is inmiddels voorgeleid en is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Provincie:
Blik op 112: