vrijdag, 27. juni 2014 - 15:15 Update: 03-07-2014 0:34

Schoonmakers Philip Morris in staking

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief

Vanmiddag is tijdens een actiebijeenkomst door werknemers bij Facilicom besloten over te gaan tot een staking. Vanochtend hielden zij hun eerste werkonderbreking en deden ze een moreel appèl op Philip Morris-directie.

De staking door circa 130 van de 180 werkers begon om 12 uur vanmiddag en duurt tot de vroege dienst van maandag 30 juni.

Bij Facilicom, een grote dienstverlener in o.a. de beveiliging, schoonmaak en catering, verliezen 180 mensen hun baan als gevolg van de komende sluiting van Philip Morris in Bergen op Zoom. Vanochtend gaf de Philip Morris-directie aan dat ook de werknemers van Facilicom een goed sociaal plan verdienen. Het bedrijf voert momenteel een gesprek met Facilicom en zegt open te staan voor mogelijke oplossingen op een aantal punten.

“Het werd al heel snel duidelijk dat de werknemers zich niet zonder slag of stoot met lege handen op straat laten zetten”, aldus Leen van der List vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten. “Ze verliezen hun baan en een nieuwe baan ligt niet voor het oprapen in deze regio.” Peter Vlaming, bestuurder CNV Vakmensen vult aan: “Dat ze gelijk besloten over te gaan tot een staking, toont hoe vastberaden ze zijn. Daar kan je niets anders dan respect voor hebben.”

Provincie:
Tag(s):