maandag, 16. juni 2014 - 11:55 Update: 03-07-2014 0:34

Schumacher naar Zwitserland voor revalidatie

Foto van ziekenhuis | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Grenoble

Schumi is wakker.

Hij is niet meer in coma. Hij heeft het ziekenhuis in het Franse Grenoble verlaten om een lange fase van revalidatie in te gaan. Dat heeft zijn manager maandag laten weten, zo schrijft de Duitse krant Bild.

Eind december liep de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen een zwaar hersenletsel op toen hij met zijn hoofd een steen raakte. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble, alwaar hij na twee operaties kunstmatig in coma werd gehouden. Eind januari werd begonnen hem daaruit te halen, in april werd duidelijk dat hij af en toe bij bewustzijn was.

Het mangement laat weten dat Shumachers familie 'alle behandelende artsen, verpleegkundigen en therapeuten bedankt, zo ook de mensen van de Eerste Hulp die na het ongeval hebben geassisteerd. Zij hebben uitstekend werk verricht.' Ook bedankt de familie alle mensen die hen in de afgelopen maanden steun hebben betuigd.

Hoe het nu precies met de 45-jarige Schumacher gaat, is niet duidelijk. In ieder geval kan hij weer stemmen horen en reageren op aanrakingen. De familie hoopt op begrip voor het feit dat het verdere herstel van Schumacher achter gesloten deuren zal plaatsvinden.