dinsdag, 14. oktober 2014 - 9:19 Update: 14-10-2014 18:12

Schutters Amsterdams café Pretoriusstraat wilden mogelijk meerdere personen doden

Schutters op Amsterdams cafe wilde mogelijk meerdere personen liquideren
Foto: fbf archief
Amsterdam

De politie die onderzoek doet naar de schietpartij van afgelopen vrijdagavond, denkt dat de schutters één of meerdere personen wilden liquideren.

Die avond rond 23.20 uur werden de bezoekers van een café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost opgeschrikt door twee gewapende mannen die vanuit de deuropening in het wilde weg het café inschoten. Bij dit schietincident raakte een 32-jarige man zwaargewond. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een 48-jarige man raakte gewond aan zijn been.

Het onderzoek is inmiddels in volle gang

Rond het tijdstip van het schietincident kwam volgens getuigen een zwarte BMW aanrijden, waarbij een man als bestuurder in de auto bleef zitten en twee mannen uitstapten. Laatstgenoemden liepen naar het café en eenmaal binnen werden er tientallen kogels in het wilde weg afgevuurd, waarbij de twee eerder genoemde mannen dus gewond raakten. Na het schieten vluchtten de schutters weg in de gereedstaande zwarte BMW.

Politie beschoten

Tijdens hun vlucht voor de politie hebben zij op de A-10 zuid geschoten op twee motorrijders die hen achterop kwamen. Deze politiemensen zijn niet geraakt, maar moesten hun achtervolging logischerwijs wel staken.De vluchtauto werd later brandend aangetroffen op het Nieuwersluishof in Amsterdam Zuidoost. Deze bleek gestolen te zijn.

Uit het onderzoek naar de achtergrond van de slachtoffers is op dit moment niets naar voren gekomen wat hen in verband brengt met zware criminaliteit. Vanavond zal het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht om 21.30 uur aandacht besteden aan de zaak.

Provincie:
Blik op 112: