zaterdag, 30. augustus 2014 - 18:46 Update: 30-08-2014 18:50

Scott Deroue start zondag op Silverstone vanaf veertiende plaats

Scott Deroue start zondag op Silverstone vanaf veertiende plaats
Foto: RW Racing
Silverstone

Uitstekende vijfde startrij voor Scott Deroue, weinig vooruitgang bij Ana Carrasco

Scott Deroue heeft op Silverstone zijn beste kwalificatie in de Moto3 GP gereden. De Nederlandse debutant vertrekt morgen vanaf de veertiende plaats, in het midden van de vijfde startrij.

Deroue staat op slechts 1,432 van de pole position-tijd van Alex Rins. Teamgenote Ana Carrasco wist haar beste tijd slechts een beetje te verbeteren. Zij start vanaf plaats 33.

De vrije training ’s ochtends was niet zo veelbelovend, voor Deroue noch Carrasco. Maar in de kwalificatie gingen ze er allebei eens goed voor zitten. In het geval van Deroue was dat succesvoller dan bij Carrasco.

Na een wat rommelige start kwam Deroue in zijn ritme en verbeterde hij zijn rondetijden aanzienlijk tot stabiele 2.15’s. In een vliegende ronde, een paar minuten voor het einde, wist hij zijn beste tijd neer te zetten: 2.14,544, op dat moment goed voor de twaalfde plaats. In zijn laatste twee rondjes kon Deroue zich niet meer verbeteren en doken Ajo en Viñales nog onder zijn tijd, waardoor ze hem van de vierde rij afduwden.

Bij Ana Carrasco liep het niet zo lekker en zij kon zich niet zo veel verbeteren als zijzelf en het team hadden gewild.

Vanwege de tijdzone is het schema van de Britse GP anders dan anders, met de Moto3 na de MotoGP-race. De start van de Moto3 is om 15.30 Nederlandse tijd.

Scott Deroue – 14 (2.14,544)
“Mijn beste resultaat tot nu toe: ik ben er super blij mee. De motor voelde goed, ik voelde me goed, alle puzzelstukjes vielen op de goede plaats in deze sessie. We hadden goed gekeken waar mijn zwakke punten lagen, vooral in sector 3 en 4, en daar heb ik in de ochtendsessie aan gewerkt. Het doel was om alles te laten samenkomen in een vliegende ronde en dat pakte goed uit. Dat moet morgen ook gebeuren: alle puzzelstukjes moeten goed vallen. Laten we wel wezen: dit is een geweldig resultaat, maar ik heb nog niks. De uitgangspositie is wel een heel stuk beter, nu ik niet eerst zo veel mensen moet inhalen. Maar de start moet perfect zijn, ik moet mijn kop erbij houden in de eerste paar ronden, geen fouten maken, mijn plaats minimaal zien vast te houden, geconcentreerd blijven van de eerste tot de laatste meter en knokken voor de punten. We zullen zien.”

Ana Carrasco – 33 (2.17,418)
“Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar ik kon niet veel harder dan in FP3. Slechts een tiende. Kennelijk is dit het maximale voor de combinatie van mij en de motor op dit circuit. Wat nog erger is, is dat het verschil groter is geworden. Ook in vergelijking tot vorig jaar. Ik ben niet blij. Het zal een moeilijke race worden.”

Categorie:
Tag(s):