maandag, 31. maart 2014 - 17:51 Update: 03-07-2014 0:39

SEAT Leon ST Ecomotive onweerstaanbaar aanbod

Foto van Seat Leon ST Ecomotive | SEAT
Foto: SEAT
Leusden

Design, sportieve rijeigenschappen, een keur aan personalisatiemogelijkheden en een indrukwekkende bagageruimte, en dat alles voor een netto bijtelling van slechts € 127,- per maand.

Dat zijn de kenmerken van de SEAT Leon ST Ecomotive die nu in Nederland leverbaar is en waarmee SEAT zakelijke rijders in het 14% bijtellingsegment een onweerstaanbaar aanbod doet.

In de felbevochten klasse van de 14% bijtellingauto’s is er geen merk dat design, sportiviteit én ruimte op zo’n prachtige wijze weet te combineren als SEAT met de Leon ST Ecomotive. Deze ultrazuinige uitvoering verenigt de stijlvolle lijnen van de Leon stationwagon met een standaard iets verlaagd onderstel voor een lagere luchtweerstand, maximale rijdynamiek en een extra ‘dikke’ uitstraling. Ten opzichte van de 3-deurs SC en 5-deurs versies van de Leon Ecomotive is de ST in dit segment dé stijlvolle, sportieve gezinsauto, dankzij een 27 centimeter langer koetswerk en een bagageruimte die standaard 587 liter meet en naar wens zelfs tot 1.470 liter uit te breiden is.

Bovendien kunnen verschillende uitvoeringen ook nog extra lange objecten vervoeren door de rugleuning van de passagiersstoel naar voren neer te klappen, waardoor een maximale laadlengte van 2,67 meter ontstaat. Waarmee deze Spanjaard in tegenstelling tot menig concurrent wél IKEA-proof is. Daarnaast is de in delen gescheiden rugleuning van de achterbank vanuit de kofferbak neer te klappen.

3,2 liter op 100 kilometer
De SEAT Leon ST Ecomotive weegt leeg slechts 1.180 kilogram, wat mede bijdraagt aan zijn 14% status. Een andere verantwoordelijke is de nieuwe 1.6 TDI Ecomotive-krachtbron, waarmee de Leon ST één van de meest zuinige auto’s op de markt is.

Met een gemiddelde dieselconsumptie van slechts 3,2 liter op 100 kilometer en een overeenkomstig laag CO2-niveau van 85 g/km legt de ST Ecomotive geringe brandstofkosten en dito emissies in de schaal, evenals een indrukwekkende theoretische actieradius van ruim 1.500 kilometer. Met 81 kW (110 pk) en een koppel van 250 Newtonmeter garandeert de Leon Ecomotive tegelijkertijd sportieve prestaties, met ondermeer een topsnelheid van 200 km/u.

Het start/stop-systeem, energieregeneratie en banden met een lage rolweerstand dragen eveneens in belangrijke mate bij aan de verbruiksprestaties van de Leon ST Ecomotive. Andere bepalende elementen op dit gebied zijn de geoptimaliseerde aerodynamica van het verlaagde koetswerk, de gesloten grille aan de voorzijde, een verder afgevlakte bodemsectie en de toevoeging van een dakspoiler in carrosseriekleur.

Personalisatie
Nóg een sterk punt dat met name de verwende zakelijke rijder zal aansprekende zijn de talloze personalisatiemogelijkheden waarmee de SEAT Leon ST Ecomotive geheel naar eigen wens en smaak is aan te kleden. Voorbeelden daarvan zijn de sportstoelen met diverse bekledingsstoffen, de kenmerkende Full-LED verlichting en tal van geavanceerde rijassistentiesystemen, waaronder Vermoeidheidsdetectie, Groot-licht Assistent en Lane Assist.

Vanaf 127 euro per maand
De SEAT Leon ST Ecomotive is per direct leverbaar bij de Nederlandse SEAT-dealers. De vanafprijs van de Leon ST 1.6 TDI Reference Ecomotive bedraagt € 25.850,-, de Style is er vanaf € 26.750,-. Leaserijders profiteren vanaf € 499,- per maand maximaal van de fiscale voordelen van de Leon ST Ecomotive met 14% bijtelling.

Categorie: