maandag, 13. januari 2014 - 22:03 Update: 03-07-2014 0:44

Seedorf per direct nieuwe trainer AC Milan

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) De kogel is door de kerk. Clarence Seedorf is de nieuwe trainer van AC Milan. Donderdag tekent hij zijn contract op Milanello.

Dat meldt Simon Zwartkruis, goede vriend van Seedorf via de site van Voetbal International. Daarmee gaat onze landgenoot dus per direct aan de slag bij de Rossoneri. De 36-jarige voormalig oud-Oranje international is nu nog speler van Botafogo, maar maakt gebruik van een ontsnappingsclausule.

Die was destijds afgesproken met de Braziliaanse topclub. Voor Seedorf wordt het zijn eerste taak als hoofdtrainer. Hij wordt daarmee de opvolger van Massimiliano Allegri, die vanmorgen (maandag) werd ontslagen. De 4-3 uitnederlaag tegen promovendus UD Sassuolo van een dag eerder maakte de desastreuse eerste seizoenshelft compleet.

Seedorf is momenteel druk bezig met de versnelde trainerscursus van de KNVB en hoopte in april zijn papieren binnen te hebben. Hoe hij dat gaat combineren, is niet bekend. Hij gaat een contract tot medio 2016 signeren in Milaan. Wie zijn assistenten worden, is niet bekend. De naam van Jaap Stam, die eerder ging, wordt ontkend door Ajax waar hij als assistent-trainer fungeert. Ook andere bronnen willen niets bevestigen.

Mauro Tassotti vervult tot en met woensdag de taak van interim-trainer. Hij zal woensdag ook op de bank plaatsnemen tijdens de thuiswedstrijd in de Coppa Italia tegen La Spezia.

Categorie:
Tag(s):