zaterdag, 22. november 2014 - 22:45 Update: 23-11-2014 19:08

Serious Request opzoek naar vrijwilligers

foto van Serious Request | Serious Request
Foto: Serious Request
Haarlem

Het Rode Kruis zoekt ruim 1100 vrijwilligers voor 3FM Serious Request 2014. Van donderdag 18 t/m woensdag 24 december 2014 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Haarlem.

Terwijl de 3FM DJ's vanuit het Glazen Huis aandacht vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden, is buiten het Glazen Huis ook hulp nodig. Duizenden mensen komen geld doneren bij de brievenbus, een cheque afleveren bij de chequebox of bellen naar het callcenter om een plaat aan te vragen. Om dit in goede banen te leiden, heeft het Rode Kruis vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem.

Vrijwilligersfuncties

Er zijn diverse functies in Haarlem in de week van 18 t/m 24 december, waarvan de minimale leeftijdsgrens varieert van 18 tot 21 jaar. Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor: de brievenbus, de chequebox, het callcenter, en voor ondersteuning bij de benefietavonden. Op donderdag 18 december en woensdag 24 december zijn vrijwilligers nodig om een haag te vormen om zo voor de DJ's het pad tussen het Glazen Huis en het podium vrij te maken. Ook in het landelijk callcenter in Amsterdam beantwoorden vrijwilligers van 09:00 – 21:00 uur alle telefonische verzoeknummers in ruil voor een donatie.

Op de avond van 24 december worden er van 19:00 tot 22:00 uur op 6 verschillende locaties in het land callcenters bemand om tijdens de zogenaamde 'eindshow' de telefonische donaties in ontvangst te nemen. Ook hiervoor is het Rode Kruis nog hard op zoek naar vrijwilligers. Deze callcenters komen in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Ede. De vrijwilligersdiensten duren over het algemeen 4 á 5 uur. Aanmelden voor bovenstaande functies kan via www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem.