vrijdag, 5. september 2014 - 14:23 Update: 05-09-2014 15:21

Siem de Jong door liesblessure maanden uit de running

Liesblessure Siem de Jong leidt opnieuw tot doemscenario
Foto: Archief EHF
Newcastle

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Siem de Jong sloot een individueel vervelend jaar bij Ajax vorig jaar af met mooie transfer naar Newcastle United en dus de Premier League. Al vroeg in het nieuwe seizoen dreigt hij echter opnieuw, net als vorig jaar bij Ajax, lang uit de roulatie te zijn.

Als gevolg van een klaplong en de naweeën daarvan miste de toenmalig aanvoerder van Ajax vorig seizoen al een flink deel van het seizoen, nu dreigt eenzelfde soort scenario bij Newcastle. Tijdens de voorbereiding liep De Jong al een kuitblessure op, die hem het eerste competitieduel aan de kant hield. Tegen Aston Villa maakte hij vervolgens zijn competitie- en tegen Crystal Palace zijn basisdebuut. Op de training liep de middenvelder annex aanvaller deze week echter een liesblessure op.

Hoewel medische tests de ernst nog moeten uitwijzen, wordt gevreesd voor een maandenlange afwezigheid. Newcastle bezet na drie wedstrijden de 16e plaats en gaat komend weekend op bezoek bij het Southampton van manager Ronald Koeman.

Categorie: