zondag, 28. september 2014 - 19:37

Sinkgraven knalt sterk Heerenveen voorbij PSV

Sinkgraven knalt sterk Heerenveen voorbij PSV
Heerenveen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij een bij vlagen ontketend sc Heerenveen had de Eredivisiekoploper weinig in te brengen. Volledig terecht werd het 0-1 voor de thuisploeg. Scheidsrechter Kevin Blom trok tweemaal de rode kaart.

PSV moest het in Heerenveen doen zonder onder meer sterspeler Memphis Depay en spitsLuuk de Jong. Het gemis van de twee aanvallers werd duidelijk zichtbaar in de eerste helft, waarin de thuisploeg de heersende partij was. De beste mogelijkheid was voor Daley Sinkgraven, maar de jonge middenvelder faalde oog-in-oog met doelman Jeroen Zoet. Na een halfuur spelen werd de Friese aanvalsdrang plots beëindigt toen de doorgebroken Florian Jozefzoon naar de grond werd gewerkt door Stefano Marzo. Laatstgenoemde kreeg van scheidsrechter Kevin Blom een discutabele rode kaart.

Vervolgens leek PSV het heft in handen te kunnen nemen, maar de Eindhovenaren maakten het zichzelf enorm lastig in het Abe Lenstra Stadion. Het spel van de ploeg van trainer Phillip Cocu was ver ondermaats en daardoor bleven de gevaarlijkste momenten voor het doel van Zoet. Na een kleine zeventig minuten moest PSV ook met tien man verder toen Joshua Brenetvoor een wilde tackle de rode prent kreeg voorgeschoteld.

Hierna opende Heerenveen wederom de jacht op de overwinning. In de 78e minuut kwam de bal na een goede aanval terecht bij Luciano Slagveer, die het leer op zijn beurt afleverde bij Sinkgraven. De middenvelder werkte keurig af in de bovenhoek en zette daarmee de openingstreffer op het scorebord (1-0). Hoewel PSV na de treffer van de thuisploeg de druk nog even flink opvoerde en Blom vijf minuten blessuretijd bijtelde, werd er niet meer gescoord in Friesland. 

Door de zege kruipt Heerenveen de top vier binnen. De ploeg staat met veertien punten uit zeven duels op één punt van koplopers PSV, Ajax en PEC Zwolle.

Categorie: