dinsdag, 11. november 2014 - 11:41 Update: 11-11-2014 14:59

Sint en Piet doen Bijlmer niet aan

Sint en Piet zien dit jaar de Bijlmer niet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Kinderen in Amsterdam Zuidoost zullen dit jaar Sinterklaas in hun eigen Stadsdeel moeten missen. Door de soap rond Zwarte Piet heeft de Sinterklaas Centrale Amsterdam, leverancier van Sinten en Pieten, besloten om dit jaar niet in de Bijlmer op te treden.

De Bijlmer vormt het belangrijkste bolwerk van verzet tegen de donkere knecht. Oprichter Henk van der Kroon zegt tegenover BlikopNieuws: ''De kans is groot dat het juist in Zuidoost op vervelende provocaties uitdraait. Om dat risico te mijden, hebben we besloten om dit jaar niet naar dit deel van Amsterdam te gaan”

Van der Kroon verwacht dat het aantal vrijwillige knechten van de Sint dit jaar fors zal afnemen gezien de ontstane verhitte discussie. Donderdag is er een speciale bijeenkomst bij de Centrale waar onder andere gesproken zal worden over welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden. ''Wij hebben uiteraard geïnformeerd naar de kosten om een beveiligingsbedrijf in te huren. Deze kosten kunnen wij helaas niet opbrengen, aldus Van der Kroon. 

Provincie: