vrijdag, 10. januari 2014 - 19:50 Update: 03-07-2014 0:44

Sipko Schat krijgt bijna 1 miljoen euro mee na Libor-affaire

Sipko Schat krijgt bijna 1 miljoen euro mee na Libor-affaire

De Rabobank heeft vrijdag bekendgemaakt dat voormalig Rabobank-bestuurder Sipko Schat een gouden handdruk van 1 jaarsalaris meekrijgt.

De bank had in november vorig jaar al aangekondigd dat een arbiter een beslissing zou nemen over de condities van vertrek van Sipko Schat. En de arbiter heeft besloten dat Sipko Schat een bedrag van 884.000 euro (1 jaarsalaris) meekrijgt,

Schat moest opstappen na de Liboraffaire, waarbij bankiers van Rabobank manipuleerden met rentetarieven. Libor is een belangrijke rente waarop alle andere rentes gebaseerd worden.

Schat was verantwoordelijk voor de afdeling die zich aan de fraude schuldig maakte. Aanvankelijk kon Schat blijven, omdat hij steun kreeg van de raad van commissarissen en toezichthouder De Nederlandse Bank. Maar de lokale Rabobanken wilden niet met hem verder en dus trad Schat in november 2013 alsnog af.

De Rabobank liet toen al weten dat een "onafhankelijke derde" een besluit zou nemen over een vertrekregeling vanwege "bestaande gevoeligheden rondom vertrekvergoedingen".