woensdag, 19. november 2014 - 13:41 Update: 19-11-2014 18:06

Slachtoffer ontplofte auto Veghel aangehouden na drugsvondst

Politie houdt slachtoffer ontplofte auto Veghel in ziekenhuis aan
Foto: Persbureau Sander van Gils
Veghel

De politie heeft dinsdagmiddag in het ziekenhuis de bestuurder aangehouden van de auto die op 31 oktober explodeerde in Veghel. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

'De aanhouding vond plaats op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen die werden aangetroffen in een woning in Veghel', aldus de politie.

De politie startte vrijdagmiddag 31 oktober een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op nadat er eerder op de dag in de Veghelse Langedonk een auto ontplofte. Sindsdien heeft de politie op meerdere locaties (sporen)onderzoek uitgevoerd. Naast het onderzoek van de ontplofte auto en een tweede voertuig daar in de buurt, doorzocht de politie twee woningen.

In één van deze woningen aan de Snipdonk in Veghel trof de politie meerdere goederen aan die in beslag zijn genomen. Het gaat om een hoeveelheid verdovende middelen en versnijdingsmateriaal. De stoffen die in jerrycans, zakken en emmers zijn aangetroffen zijn naar alle waarschijnlijkheid chemicaliën.

Aanhouding

Het 44-jarige slachtoffer uit Erp werd dinsdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aangetroffen hoeveelheid verdovende middelen in de woning aan de Snipdonk. De man zit vast voor verder onderzoek.

Woning gesloten

Gemeente Veghel heeft inmiddels een bestuurlijke sluitingsmaatregel opgelegd in het kader van de Opiumwet. Dit houdt in dat het pand vanaf 11 november drie maanden is verzegeld. Het onderzoek naar de explosie van de auto gaat onverminderd door. Mensen met tips kunnen die delen met de politie door te bellen naar 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):