donderdag, 18. december 2014 - 12:54

Slachtoffers brand Beerta door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen

foto van koolmonoxide | fbf
Foto: fbf
Beerta

Het Openbaar Ministerie gaat er van uit dat de 75-jarige man en zijn 71-jarige zus uit Beerta door koolmonoxidevergiftiging om het leven zijn gekomen.

Dat heeft het OM geconcludeerd op basis van de uitkomsten van het onderzoek dat is gedaan naar de brand in de woning van de slachtoffers.

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juni 2014 ontdekten voorbijgangers brand in de woning aan de Schoollaan. Direct werden door hen de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer wist de 75-jarige bewoner nog uit de brandende woning te halen. Ondanks langdurig reanimeren door het ambulancepersoneel overleed de man. Nadat de woningbrand was geblust, werd het lichaam van de 71-jarige bewoonster gevonden. De vrouw was al overleden. De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij werd rekening gehouden met meerdere scenario’s.

Uit het onderzoek dat heeft plaatsgevonden is op geen enkel wijze gebleken van enige betrokkenheid van derden bij het overlijden van de twee slachtoffers. Beide slachtoffers vertoonden geen sporen van geweld. Onderzoek heeft uitgewezen dat zij door koolmonoxidevergiftiging om het leven zijn gekomen. Het OM kan uit de onderzoeksresultaten vaststellen dat er sprake is geweest van brandstichting. Maar het is niet duidelijk geworden wat zich exact in de woning heeft afgespeeld.


De buurtbewoners zijn van deze bevindingen door de burgemeester op de hoogte gebracht.