zondag, 30. november 2014 - 12:06 Update: 30-11-2014 12:29

Slimste Passat ooit nu verkrijgbaar

Slimste Passat ooit nu verkrijgbaar
Foto: Volkswagen
Slimste Passat ooit nu verkrijgbaar
Foto: Volkswagen
Slimste Passat ooit nu verkrijgbaar
Foto: Volkswagen
Slimste Passat ooit nu verkrijgbaar
Foto: Volkswagen
Leusden

De nieuwe Passat is slimmer dan ooit. De Passat blinkt uit met hypermoderne, zuinige motoren, een zeer hoog veiligheidsniveau en volop online mogelijkheden. De Passat biedt daarmee als vanouds veel waar voor het geld. Hij is vanaf nu te beleven bij de Volkswagen-dealers.

De Passat is er als 1.4 TSI (92 kW/125 pk) vanaf 30.190 euro. De Variant heeft een vanaf- prijs  van 31.690 euro. Dan zijn zaken als Multi Collision Braking, radio met aanraakscherm, airco, cruise control, LED-achterlichten, keyless go en vermoeidheidsherkenning al inbegrepen. De Passat is er naar keuze als Trendline, Comfortline of Highline.

Gunstige bijtellingpercentages

​Voor zakelijke rijders zijn er diverse dieselversies (t/m 190 pk) van de Passat en Passat Variant die bij registratie in 2014 én 2015 vijf jaar goed zijn voor 20% bijtelling. De Passat 1.6 TDI is er vanaf 34.090 euro (Variant: 35.390 euro) en de leasetarieven starten bij 499 euro. De Passat en Passat Variant met 1.4 TSI benzinemotor (110 kW/150 pk) zijn bij registratie in 2014 goed voor 20% bijtelling gedurende 60 maanden.

Essentiële Passat-cijfers

​De nieuwe Passat is ondanks nieuwe comfort- en veiligheidsvoorzieningen tot 85 kilo lichter dan voorheen. Hij heeft nog meer ruimte voor passagiers én bagage. De sedan heeft een kofferruimte van 586 liter en in de Variant is 650 liter beschikbaar, met neergeklapte achterbank zelfs 1.780 l.

Innovatie op alle fronten

De Passat maakt autorijden makkelijker, comfortabeler en veiliger dankzij vele innovaties. Zo is hij er met een volledig digitaal dashboard. Er is keus uit liefst vijf multimediasystemen met (kleuren)aanraakscherm. In het optionele Executive-pakket zijn navigatie, Car-Net online diensten en een WLAN-hotspot inbegrepen. Trailer Assist maakt manoeuvreren met aanhangers voor iedereen tot kinderspel en Area View maakt de directe omgeving van de auto zichtbaar, inclusief obstakels.

Emergency Assist brengt de Passat automatisch tot stilstand als er geen activiteit van de bestuurder is. Side Assist met Rear Traffic Alert ‘ziet’ weggebruikers in de ‘dode hoek’ en waarschuwt voor naderend verkeer bij achteruit uitparkeren. Uiteraard is de Passat er ook met volledige LED-verlichting.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):