vrijdag, 26. september 2014 - 13:33 Update: 26-09-2014 13:37

Slingeland ziekenhuis is meest patiëntvriendelijk

Slingeland ziekenhuis is meest patiëntvriendelijk
Foto: Archief EHF
Doetinchem

Het ziekenhuis dat het meest vriendelijk is voor haar patiënten staat in Gelderland.

Het gaat om het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) koos het Slingeland uit 10 genomineerde ziekenhuizen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de patiëntenfederatie NPCF in de Landgoederij te Bunnik werd dit bekend gemaakt.

Slingeland werd geroemd om de duidelijke uitleg, het geduld van de medewerkers, de pijnbestrijding en het vermogen om patiënten gerust te stellen. Silvia van den Berg, Unitmanager patiëntencommunicatie van het Slingeland Ziekenhuis, kreeg de prijs uitgereikt van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van de Raad van toezicht van de NPCF en mevrouw Wilna Wind, directeur van de NPCF.

Beoordeling
Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan 100 waarderingen vanaf juni 2013 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan werd de top 10 samengesteld.

De uitslag is vastgesteld in samenwerking met MarketResponse, een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.