zaterdag, 12. april 2014 - 14:14 Update: 03-07-2014 0:38

Sneijder moet vrezen voor plek in WK-selectie

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

(Elf Voetbal) Wesley Sneijder moet vrezen voor zijn plek in de WK-selectie. Bondscoach Louis van Gaal ziet dat de middenvelder het lastig heeft in Turkije, waar hij niet op zijn favoriete nummer tien-positie speelt. "Dan moet je je afvragen waarom dat zo is."

Het NRC sprak met Van Gaal over zijn selectiecriteria. Op basis van zijn uitlatingen trok de krant een harde conclusie: Sneijder moet zich ernstig zorgen maken over zijn WK-kansen. Eerder wees Van Gaal de kleine spelmaker op zijn fysieke tekortkomingen. Daarnaast verwacht de bondscoach meer van een Oranje-international dan een steekpass of een doelpunt.
"Wat als die steekpass niet komt? Is het dan: jammer voor het Nederlandse elftal? Dan is de kans dat wij er al meteen in de eerste ronde uit liggen wel erg groot", zegt Van Gaal tegen het NRC. "Je moet dat als voetballer toch gewoon iedere week laten zien bij je club? Als je dat daar al niet kunt, dan kun je dat toch zeker niet bij Oranje?"

Op 2 juni wordt de knoop doorgehakt. Dan moet Van Gaal zijn 23 selectiespelers bekendmaken. Tot die tijd houdt Van Gaal de middenvelder nauwlettend in de gaten. "Sneijder speelt zeker tot half mei in Turkije. Dat wacht ik allemaal af. Het heeft geen zin eerder een beslissing te nemen."

Categorie:
Tag(s):