woensdag, 11. juni 2014 - 14:09 Update: 03-07-2014 0:34

Sneijder: We kunnen zeker winnen

Foto van Oranje gekte | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) Wesley Sneijder kijkt vol vertrouwen uit naar het duel met Spanje, aankomende vrijdag. "We kunnen zeker winnen. We hebben laten zien dat we in de manier waarop we willen spelen, op de juiste momenten bepalend kunnen zijn."

"Bijna alle goals in de oefenduels hebben we gemaakt uit die momenten: de bal veroveren of in balbezit vanuit het middenveld de dieptepass geven. Dan zijn we levensgevaarlijk voorin", stelt Sneijder in gesprek met de NOS.

Bondscoach Louis van Gaal gebruikt de laatste fase van de voorbereiding om de 5-3-2 tactiek te perfectioneren. "Vrijdag moet het allemaal perfect zijn. Dan gaat het beginnen. In de oefenduels mochten er nog wel kleine foutjes inzitten. Maar vrijdag niet meer. Alleen dan heb je kans van slagen."

"Maar we moeten ook realistisch blijven", aldus Sneijder, die vandaag zijn clubcoach Roberto Mancini bij Galatasaray zag vertrekken. "We spelen wel tegen Spanje. Het gaat een heel zware wedstrijd worden. Maar we moeten wel het gevoel hebben dat we kunnen winnen. Ik zeg niet dat we moeten winnen, want dat hoeft niet."

Categorie:
Tag(s):