zondag, 21. september 2014 - 16:26

SP stelt vragen na artikel in Asser Courant

SP stelt vragen na artikel in Asser Courant
Foto: SXC
Assen

De SP fractie stelt vragen aan het college in Assen over het bericht in de Asser Courant van vrijdag 19 september dat er sprake zou zijn van misstanden bij het bedrijf Baken Bouw uit Paterswolde.

Een werknemer uit Assen kreeg via de sociale dienst in Assen een jaarcontract bij dit bedrijf. Kort na indiensttreding werd het loon niet uitbetaald. Er zou onder andere gedreigd zijn met op staande voet ontslag omdat de werknemer zijn geld wilde en moest werknemer tekenen dat er geen negatieve uitlatingen zouden worden gedaan over dit bedrijf. Er zouden meerdere gezinnen in hetzelfde schuitje zitten als het gezin uit Assen.

De sociale dienst zegt dat het een zaak is tussen de gezinnen en de werkgever maar dat ze in het vervolg voorzichtiger zullen zijn voordat ze mensen doorsturen. Baken bouw heeft in totaal 24.000 euro subsidie gekregen voor acht arbeidskrachten die vanuit de sociale dienst kwamen.

Raadslid Alie Dekker: 'het zal formeel wel kloppen dat het een zaak is tussen de gezinnen en de werkgever maar we moeten mensen beschermen tegen ‘moderne slavernij’ praktijken. We hebben iets dergelijks zien gebeuren in Midden Drenthe. Ik wil weten wat het college gaat doen om te voorkomen dat we mensen via onze sociale dienst aan het werk zetten bij dit soort werkgevers.  Wat mij betreft komt er een zwarte lijst met werkgevers die zich op deze manier misdragen en wordt de subsidie teruggevorderd.'

Tag(s):