vrijdag, 22. augustus 2014 - 9:20 Update: 22-08-2014 10:31

Speciaal jihadteam ingezet bij politie

'Politie heeft speciaal hijadteam'
Foto: RVD
Den Haag

De Nederlandse politie beschikt over een speciaal team dat zich alleen maar bezig houdt met het volgen van jihadisten. Met de versterking van dit jihadteam hoopt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie betere grip te krijgen op de bestrijding van Nederlandse sympathisanten van radicale moslimclubs als IS.

In het speciale jihadteam van de politie zijn rechercheurs uit het hele land vertegenwoordigd, zo meldt de Telegraaf vrijdag naar aanleiding van een interview dat de krant had met minister Opstelten. 

Het speciale jihadteam van de politie is een van de maatregelen die de afgelopen tijd door het kabinet zijn genomen tegen Nederlandse Jihadisten. Oppositiepartijen vinden de tot nu toe genomen maatregelen echter nog niet genoeg en verwijten het kabinet dat het zich te afwachtend opstelt rond de problematiek.

Toch stelt Opstelten tegenover de krant dat de overheid wel degelijk actie onderneemt en resultaten heeft geboekt. ‘Sinds de verhoging van het dreigingsniveau in maart 2013 zijn inmiddels 21 mensen bij de grens gestopt omdat ze het land uit wilden om jihadstrijder te worden’, aldus Opstelten in de krant.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):