dinsdag, 18. maart 2014 - 20:02 Update: 03-07-2014 0:40

Speciale politie app voor een veilig NSS 2014

Foto van de politie app in de Google Play Store | Politie/Google
Foto: Politie/Google
Den Haag

De politie heeft speciaal voor de Nuclear Security Summit (NSS) de politie app uitgebreid. Dit meldt de politie dinsdag.

'Download deze app en help mee de NSS 2014 veilig, ongestoord en waardig te laten verlopen', aldus de politie.

De politie stelde eind 2013 gratis de politie app beschikbaar. Via deze app ziet u snel nieuws en relevante informatie van en over de politie en kunt u makkelijk contact opnemen. De politie heeft deze app nu speciaal voor de NSS 2014 uitgebreid met extra functionaliteiten.

Contact met de politie
Onder meer vindt u in de app algemene informatie over de NSS, nieuwsberichten, alles over de rol van de politie en links naar de websites van alle partners. Daarnaast kunt u - zoals via de politie app al mogelijk was - ook voor NSS-gerelateerde zaken snel en makkelijk contact met de politie opnemen. Ook als u bijvoorbeeld getuige bent van een incident tijdens de NSS en hiervan foto’s of filmpjes maakt. Via de politie app stuurt u dit beeldmateriaal rechtstreeks door naar de politie. Zo werkt u samen met de politie aan de veiligheid tijdens de NSS.

Downloaden
U vindt de gratis app in de app stores (Apple iOS, Google Android, Windows Phone) onder de naam ‘Politie’. Meer informatie over de politie app vindt u op de onderwerppagina op deze website. Had u de app al eerder gedownload, dan dient u eerst een update uit te voeren voordat u de NSS-functionaliteit kunt gebruiken.

Privacy
De politie app voldoet aan alle richtlijnen op het gebied van privacy. Persoonlijke gegevens of die van uw toestel worden niet door de politie vastgelegd of gebruikt. Voor bepaalde functies is uw GPS-positie nodig, maar die gegevens worden alleen op uw toestel opgeslagen. De politie houdt wel bij welke functies het meest worden gebruikt en hoe vaak de app is gedownload. Dergelijke gegevens zijn nooit te herleiden naar personen of toestellen.

NSS
Op de internationale topconferentie NSS maken 58 wereldleiders en hun delegaties afspraken over het voorkomen van illegale handel in nucleair materiaal en nucleair terrorisme. De NSS is de grootste top die Nederland ooit organiseerde. Tegelijk is het ook de grootste Nederlandse veiligheidsoperatie ooit.

Categorie: