zondag, 19. oktober 2014 - 9:25 Update: 19-10-2014 10:54

Spijt voor schrijfster (51) anonieme dreigbrieven

Politie ontmaskert 51-jarige vrouw na tientallen dreigbrieven
Foto: Archief FBF.nl
Koewacht

Na een moeizaam onderzoek is de politie er in geslaagd om de identiteit te achterhalen van de anonieme brievenschrijfster die sinds 2011 tientallen inwoners van Koewacht ernstig beledigde en bedreigde. Dit meldt de politie zondag.

Sinds drie jaren ontvingen vele bewoners van het grensdorp met enige regelmaat haatdragende brieven, die van zeer persoonlijke aard waren. De brieven waren vaak kwetsend, beledigend en soms zeer bedreigend. Sommige brieven werden naar werkgevers gestuurd met de bedoeling de werknemers zwart te maken. Door het verspreiden van de brieven ontstond onder de ontvangers zeer veel argwaan ten op zichte van hun omgeving.

Handschriftvergelijkingsonderzoek

​Uit politieonderzoek, onder andere door een handschriftvergelijkingsonderzoek, bleek de dader een 51-jarige inwoonster uit Koewacht te zijn. Ze is dinsdag 15 oktober door de politie verhoord en heeft een volledige bekentenis afgelegd. Ze toonde heel veel spijt van haar handelingen.

Benadeelden

Afgelopen woensdagavond is er een bijeenkomst geweest met de slachtoffers. Vijftien benadeelden waren aanwezig. De brievenschrijfster is later bij de bijeenkomst aangesloten en heeft haar excuses aangeboden. De slachtoffers toonden zich tevreden met de confrontatie en het persoonlijk aangeboden excuus.

Provincie:
Blik op 112: