donderdag, 23. oktober 2014 - 19:53 Update: 23-10-2014 20:08

Spookraadslid Delfzijl 90 dagen langer vast

Ex-spookraadslid Delfzijl 90 dagen langer vast
Foto: MV
Delfzijl

De 26-jarige Ishan S. en zijn 52-jarige vader uit Delfzijl blijven nog 90 dagen langer vastzitten. Dit heeft de raadkamer besloten. Beide worden verdacht van uitbuiting en hennepteelt.

Op dinsdag 7 oktober werden beide aangehouden en werden op zes plaatsen invallen gedaan. Vijf invallen werden gedaan in Delfzijl, waaronder een horecagelegenheid aan de Marktstraat, en een loods in Winschoten. Hier werd de administratie, auto’s, verdovende middelen en een vuurwapen in beslag genomen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt tegenover Blik op Nieuws dat beide verdacht worden van twee hennepplantages en een criminele organisatie. Daarnaast werd een man uitgebuit die voor de verdachten heeft gewerkt. Deze werd volgens het OM niet betaald en slecht behandeld.

Ishan S. kreeg bekendheid omdat hij ‘spookraadslid’  was voor de politieke partij Sociaal Delfzijl. In 2010 kwam S. in de gemeenteraad op basis van voorkeursstemmen. Na zijn installatie als raadslid kwam hij nog maar enkele keren opdagen bij raadsvergaderingen. Hij streek wel de vergoeding op die een raadslid krijgt. In 2014 probeerde S. opnieuw in de raad van Delfzijl te komen, maar hiervoor kreeg hij te weinig stemmen. 

Provincie:
Blik op 112: