zondag, 30. november 2014 - 17:29 Update: 30-11-2014 17:38

Staatsloterij moet beveiliging trekkingsproces verbeteren

Staatsloterij moet beveiliging trekkingsproces verbeteren
Foto: Archief EHF
Den Haag

Uit een eind september gestart onderzoek door de Kansspelautoriteit blijkt dat de beveiliging van bestanden en systemen rond het trekkingsproces van de Staatsloterij niet voldoende op orde is. Dit heeft de Kansspelautoriteit bekendgemaakt.

De Kansspelautoriteit heeft in haar onderzoek bestanden en processen geanalyseerd en interviews gehouden met betrokkenen binnen de Staatsloterij-organisatie en door hen ingehuurde derden. Als gevolg daarvan heeft de Kansspelautoriteit aanbevelingen gedaan rond het trekkingsproces. De Staatsloterij heeft aangegeven die aanbevelingen over te nemen en te implementeren. De Kansspelautoriteit controleert binnen 3 maanden of deze aanbevelingen zijn uitgevoerd.

Het onderzoek

Het onderzoek is gericht op de beveiliging van bestanden en systemen rond het trekkingsproces, uiteraard ter bescherming van de consument. ‘Het opsporen van fraude is dan ook geen doel van het onderzoek. Binnen de reikwijdte van het onderzoek zijn tot op heden geen evidente signalen hiervoor aangetroffen’, aldus de Kansspelautoriteit.

Categorie:
Provincie: