woensdag, 15. januari 2014 - 10:54 Update: 03-07-2014 0:44

Stam staat open voor vertrek naar AC Milan

Foto van Jaap Stam voetballer | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Het vertrek van Jaap Stam naar AC Milan komt steeds dichterbij.

De huidige assistent-trainer van Ajax kan immers dezelfde functie gaan vervullen in Noord-Italië.

Clarence Seedorf, de nieuwe trainer van de Rossoneri, zou graag met hem samen willen werken op Milanello. De voormalige centrumverdediger uit Kampen ligt echter nog vast tot medio 2015 bij de regerend kampioen. Daar fungeerde hij voorheen ook als individueel trainer op parttime-basis.

Stam staat open voor een overgang naar Milaan, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel tegenover AD Sportwereld. "Hij sluit niets uit, maar we hebben momenteel nog niets gehoord van AC Milan. Maar laat ik voorop stellen dat Jaap het echt geweldig naar zijn zin bij Ajax."

"Financiën zullen ook zeker geen rol spelen in een eventuele overgang naar AC Milan. Als het gaat spelen, zullen er veel voorwaarden zijn. Wat zijn de plannen van AC Milan, hoe ziet dat er sportief uit? En kan Jaap bijvoorbeeld zijn trainerscursus doen in Italië?"

AC Milan zou Stam in de technische staf willen opnemen, net als oud-spitsen Hernan Crespo en eventueel Filippo Inzaghi. Of Stam op korte termijn al afreist naar Milaan, wilde Van Ginkel niet bevestigen of ontkennen. Stam speelde van 2004 tot 2006 voor AC Milan. In die periode kwam de 67-voudig Oranje-international tot 42 wedstrijden en één doelpun

Categorie:
Tag(s):