woensdag, 22. oktober 2014 - 11:35 Update: 22-10-2014 19:26

Stankoverlast door grote brand Kampen

Luchtalarm bij grote brand Kampen
Kampen

Bij afval- en schrootbedrijf Regelink aan de Haatlandhaven in Kampen is woensdagochtend een grote brand uitgebroken.

Vanochtend rond 9.00 uur brak brand uit bij schroothandel Regelink aan de Haatlandhaven. Hierbij is dikke rook ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig om de brand te bestrijden. Omwonenden is verzocht ramen en deuren gesloten te houden, de ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven. Dit meldt de gemeente Kampen op de site.

Blauwzuurgas gemeten

Bij de brand is een dikke rook en stankoverlast ontstaan. De brandweer heeft metingen verricht en blauwzuurgas gemeten. Dit meldt de brandweer. De concentratie is echter laag en daardoor niet schadelijk voor omwonenden. Voor de zekerheid wordt omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, de ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven.

Voor zover bekend zijn er bij de brand geen slachtoffers gevallen. Brandweerkorpsen uit de hele regio proberen de brand onder controle te krijgen. Veiligheidsregio IJsselland heeft de brand geclassificeerd als Grip 3. Op dit moment is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Daar zal op een later moment onderzoek naar worden gedaan. Wel heeft eigenaar Harry Regelink van Regelink Schroothandel in Kampen  tegen RTV Oost gezegd dat hij vermoedt dat de brand is ontstaan na de bliksem van gisteravond en vannacht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):