woensdag, 26. maart 2014 - 15:22 Update: 03-07-2014 0:39

Statenleden PVV Overijssel vierkant achter uitspraak Wilders

Foto van Geert Wilders in auto met beveiligers | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zwolle

De PVV in de provincie Overijssel staat vierkant achter de Marokkanen-uitspraak die Geert Wilders op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart jl. heeft gedaan.

'De Statenfractie van de PVV Overijssel betreurt de beeldvorming die ontstaan is tijdens de verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Den Haag. Beeldvorming die opzettelijk is versterkt door de linkse pers, door het uitzenden van slechts één fragment van de toespraak van Geert Wilders. Het politieke standpunt van de PVV over de multiculturele samenleving is zowel voorafgaand aan, als onmiddellijk na de toespraak, door Geert Wilders meer dan eens verwoord. Helaas werd dit niet uitgezonden', meldt de PVV Overijssel woensdag in een statement op haar website.

De PVV-fractie Overijssel steunt unaniem de opvattingen van Geert Wilders, de landelijke fractie en de PVV-kiezers. 'We zijn dus voor een immigratiestop, voor vrijwillige remigratie en voor het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort. De Statenfractie van de PVV Overijssel werkt niet mee aan racisme of discriminatie, in welke vorm of tegen wie dan ook. Wij werpen beschuldigingen hiervan verre van ons. Wij beoordelen mensen op hun gedrag, niet op afkomst', aldus het statement.