donderdag, 10. april 2014 - 9:08 Update: 03-07-2014 0:38

Stel berooft bejaarde man van al zijn spaargeld, ruim 73.000 euro

Foto van lege spaarpot | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van lege spaarpot | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 55-jarige Hagenaar en een 58-jarige plaatsgenote worden verantwoordelijk geacht voor het financieel uitkleden van een 84-jarige man. In enkele maanden tijd wisten zij door onwaarheden het vertrouwen van de man te winnen en al het spaargeld van de man er doorheen te jagen. Het slachtoffer heeft niets meer over.

Beiden verdachten wisten het vertrouwen van de hoog bejaarde man te winnen en wisten sinds juni 2013 tot op heden ruim 73.000 euro van de man af te troggelen. Het geld ging vermoedelijk op aan onder meer bezoeken aan het casino. De dochter ontdekte tot haar afgrijzen de oplichting en deed daarop samen met haar vader aangifte bij de politie. Rechercheurs stelden een onderzoek in en constateerden dat de ruim 73.000 euro contant was opgenomen. Het slachtoffer gaf vrijwel wekelijks geld af aan beide verdachten.

Aangehouden
Beide Hagenaars werden donderdag 3 april aangehouden en geconfronteerd met de bevindingen van het politieonderzoek. Zij ontkennen de verdenkingen. De politie maakte proces-verbaal op tegen het tweetal. Zij moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.