woensdag, 23. april 2014 - 8:20 Update: 03-07-2014 0:37

Stephan Jansen, rechterhand Wilders, stapt uit de fractie

Foto van Geert Wilders | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

PVV'er Stephan Jansen die jarenlang de rechterhand van Geert Wilders is geweest, is per direct uit de fractie van Zuid-Holland gestapt.

Het 31-jarige PVV-Statenlid en persoonlijk beleidsmedewerker laat dat woensdag weten in een brief die hij naar zijn fractiegenoten stuurde. Dit schrijft de Volkskrant, die in het bezit is van de brief, woensdag.

Uit de brief blijkt dat ook voor Stephan Jansen de 'minder-Marokkanen'-uitspraken de aanleiding is geweest om op te stappen. Volgens Jansen hebben deze uitspraken ervoor gezorgd dat de partij nooit meer serieus zal worden genomen en dat geen enkele politieke partij nog met de PVV wil samenwerken. Jansen in de krant: 'Een stem op de PVV is zodoende een stem op links geworden. Partijen als de VVD en het CDA worden gedwongen om te kiezen voor links, omdat een acceptabele coalitiepartner op rechts ontbreekt. Onze wijze van politiek handelen is contraproductief geworden, en daarmee slecht voor de toekomst van Nederland dat zo hunkert naar rechts beleid.' En verder schrijft hij: 'De PVV creëert zo zijn eigen cordon sanitaire. Het is de PVV zélf die ervoor heeft gezorgd dat de partij buitenspel staat.'

Een andere reden voor Jansen om op te stappen bij de PVV is  het feit dat de partij  in zijn ogen een steeds linksere koers is gaan varen en hij vreest dat de linkervleugel van de partij de komende jaren het beleid verder zal gaan bepalen. Van het rechtse gedachtegoed is volgens Jansen weinig meer over, terwijl hij juist daarvoor naar de PVV kwam.

Jansen gaat als onafhankelijk Statenlid verder in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Eerder stapten in de Eerste Kamer en in andere provincies ook al PVV'ers op na de uitspraken over 'minder Marokkanen'.

 

Provincie: