zaterdag, 8. februari 2014 - 23:17 Update: 03-07-2014 0:42

Sterk Feyenoord ruim voorbij NEC

Foto van logo Feyenoord | Archief FBF.nl

(ElfVortbal) Feyenoord heeft thuis met overtuigende cijfers gewonnen van NEC.

Na een moeizaam begin liepen de Rotterdammers in de tweede helft uit naar 5-1. Soren Rieks zorgde met een prachtige volley voor de verrassende 0-1. Via Lex Immers, Graziano Pellè (2) en Jean-Paul Boëtius (2) won Feyenoord toch eenvoudig. Pellè en Rieks zagen ook nog een strafschop gekeerd worden

In de openingsfase had Feyenoord het lastig. Er werd veel balverlies geleden en NEC kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Bij een van die uitvallen scoorde Rieks op schitterende wijze het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij nam de bal uit de lucht vol op de slof: 0-1. Bekijk zijn treffer hier.

Na de 0-1 kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd. Na 26 minuten stond de gelijkmaker dan ook al op het scorebord. Een voorzet van Nelom werd gemist door de Nijmeegse defensie. Immers kon daardoor simpel binnentikken. Amper tien minuten stond Feyenoord al op voorsprong. Janmaat werd diep gestuurd. De rechtsback bleef goed kijken en bediende Pellè: 2-1.

Nog geen vijf minuten later mocht diezelfde Pellè aanleggen voor een strafschop. Boëtius was neergelegd in de zestien meter en scheidsrechter Reinold Wiedemeijer wees naar de stip. De Italiaan wist echter niet te scoren vanaf elf meter. Zijn zwak ingeschoten penalty werd gekeerd door Johnsson.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Feyenoord creërde kans op kans. Dat leidde uiteindelijk tot drie treffers na rust. Eerst reageerde Boëtius attent op een voorzet van Goossens. Met links schoot hij hard raak. Daarna maakte Pellè toch zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. En dat was een fraaie ook. Een voorzet van Nelom nam hij in één keer op zijn linker pantoffel: 4-1. Er was toen nog geen uur gespeeld.

In de 64ste minuut kreeg NEC een strafschop na een lichte overtreding van Nelom. Rieks legde aan vanaf elf meter, maar ook hij faalde. Zijn inzet was niet scherp genoeg, waardoor Mulder de bal wegbokste. Feyenoord ging daarna weer door met aanvallen. Dat leverde via Boëtius nog een vijfde treffer op. Hij krulde de bal fraai in de verre hoek.

In de slotfase kregen uitblinkers Pellè en Boëtius een publiekswissel van trainer Ronald Koeman. Voor NEC betekent dit de eerste nederlaag van 2014.