woensdag, 29. oktober 2014 - 12:36 Update: 30-10-2014 8:57

Stichting Gaykrant doet aangifte tegen Henk Krol en Haagse ambtenaren

Stichting Vrienden van de Gaykrant doet aangifte tegen Henk Krol
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Advocaat Oscar Hammerstein heeft namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVG) aangifte gedaan tegen 50Plus-voorman Henk Krol, zo blijkt uit de dagvaarding die woensdag is ingediend bij het Openbaar Ministerie in Den Haag.

Tevens is ook aangifte gedaan tegen ambtenaren van het ministerie van OC&W. Dit omdat zij 'opzettelijk gelegenheid, middelen en inlichtingen hebben geboden voor het indienen en goedkeuren van subsidieverzoeken die in strijd met de waarheid zijn opgesteld'.

Krol wordt beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering. In de aangifte staat ook dat aangifte is gedaan tegen de inmiddels overleden vader van Henk Krol. De aangifte wordt specifiek gedaan tegen Henk Krol als oud-bestuurder van SVG. Hij was van 1983 tot en met 2013 voorzitter van de stichting. Krols vader was in diezelfde periode secretaris en penningmeester.

Tegen de toenmalig accountant van de stichting is ook aangifte gedaan. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het 'tegen beter weten in verstrekken van goedkeurende verklaringen'.

Categorie: